NÄILTÄ SIVUILTA LÖYDÄT TARPEELLISTA TIETOA VUOKRASUHTEESI AIKANA

BÖSSAN

Kaikkien asukkaiden on käyttäytymisessään otettava huomioon muut asukkaat, eikä kukaan saa tarpeettomasti häiritä toisten asumisviihtyvyyttä.

Jokaisen asukkaan velvollisuutena on tutustua järjestyssääntöihin ja noudattaa niitä sekä huolehtia, että perheenjäsenet sekä vieraat noudattavat niitä. Talossa asuvien on noudatettava normaalin kotirauhan edellyttämiä käytöstapoja.

As Oy Turun Bössan Järjestyssäännot

Muuton yhteydessä saat kaikki asuntoon kuuluvat avaimet. Vakuusmaksu tulee olla maksettu ennen kuin noudat avaimet. Asukkaiden turvallisuuden vuoksi avaimista pidetään tarkkaa kirjaa. Palauta kaikki asuntoosi liittyvät avaimet sovitulla tavalla kun muutat pois.

Älä koskaan luovuta avaimia suoraan uudelle asukkaalle. Jos avaimia on kadonnut, tehdään huoneistoon uusi sarjoitus ja sarjoituskustannukset joudutaan perimään asukkaalta.

AVAINPÄIVYSTYS
Avainpäivystyksen hoitaa THV Turvapalvelut, hälytyskeskus 02 284 6999

Ovenavausmaksut veloitetaan asukkaalta.

Astian- ja pyykinpesukonetta ei saa jättää käymään yksin. Käyttökertojen välillä on tulovesihana suljettava.

Pakastin tulee sulattaa säännöllisesti, vähintään pari kertaa vuodessa. Pakastimen sulattaminen vähentää myös sähkönkulutusta. Jääkaapin taustat kannattaa puhdistaa säännöllisesti pölystä.

Huoneistoja on hoidettava huolellisesti. Vesivuodoista ja muista vioista on viipymättä ilmoitettava huoltoyhtiölle. Ilmoitus tehdään ensisijaisesti nettisivujen yhteydenottolomakkeella.

Virheelliset ja käyttäjän virheestä johtuvat vikailmoitukset veloitamme asukkaalta.

WC- ja muihin viemäreihin ei saa kaataa jätteitä, jotka saattavat aiheuttaa niiden tukkeutumisen tai vaurioitumisen.

Asunnossa olevien koneiden ja laitteiden käyttöohjeet löydät kohdasta Asukaskansio.

DNA laajakaista pikaopas

Ohje kaapeli TV:n asennukseen

Lemmikkejä saa pitää huoneistoissa, jos siitä on erikseen sovittu vuokranantajan kanssa ja lemmikeistä ei aiheudu häiriötä muille asukkaille.

Asukas vastaa normaalista asumisesta poikkeavasta kulumasta, esimerkiksi raavitut listat tai tapetit.

Taloyhtiön alueella kotieläimet on pidettävä kytkettyinä, eivätkä ne saa häiritä talon asukkaita. Kotieläinten ulkoiluttaminen on kielletty lasten leikkeihin varatuilla paikoilla ja niiden välittömässä läheisyydessä.

Kotieläimet eivät saa liata yhtiön rakennusta tai kiinteistön aluetta. Lemmikin ulkoiluttaja on velvollinen korjaamaan lemmikkinsä jätökset pihapiiristä.

Kaikki seinä-, lattia- ja kattokiinnitysten tekeminen on kielletty. Jos pintoihin on kuitenkin tehty reikiä, korjauskustannukset veloitetaan asukkaalta poismuuton yhteydessä.

Teippien, sinitarrojen ja muiden kiinnikkeiden kiinnittäminen seinään on kielletty.

Parvekkeet on pidettävä siisteinä ja talvisin niiltä on luotava lumi. Lintujen ruokkiminen on ehdottomasti kielletty.

Parvekkeella saa grillata ainoastaan pienellä sähkögrillillä. Tupakointi parvekkeella on kielletty.

Parvekelasitus on pidettävä suljettuna talvella sekä tietysti sateen ja myrskyn uhatessa. Lämpöä ei saa tuottaa parvekkeelle tuulettamalla lämmintä huoneilmaa lasitetulle parvekkeelle.

Parvekelasien lukittuminen on aina syytä varmistaa kun lähdetään pidemmäksi aikaa pois, ettei myrsky riepottele lasilehteä vaaraa aiheuttaen.

Parvekelasit tulee aina kytkeä seinässä olevaan pidikkeeseen, kun ne ovat auki asennossa, jotta tuuli ei pääse liikuttamaan aukinaisia laseja. Kuvassa on ohjeistys mihin klipsu laitetaan kiinni; se menee lasin alla olevaan uraan, jonka jälkeen naru kiristetään.

Pyydämme asukkailta tarkkuutta sälekaihtimien käytössä. Sälekaihtimia ei saa kääntää tai liikuttaa väkisin. Asukkaan tulee varmistua, että kaihtimia käännetään aina oikeaan suuntaan.

Taloyhtiössä on hissi, joka kulkee kaikkiin kerroksiin. Taloyhtiön hissiä ei saa käyttää huonekalujen tai raskaiden muuttolaatikoiden kuljettamiseen.

Ella Kodit vuokraa autopaikkoja lämpimästä ja kuivasta autohallista. Autohalliin ajetaan Sepänkadun kautta ja ovi avataan kauko-ohjaimella. Autohallipaikan irtisanomisaika on 1 kk, mikä on myös minimi vuokrausaika. Autohallipaikan hinta on 85-110€ riippuen autopaikan suuruudesta ja sijainnista. Autohallin oven kauko-ohjaimen panttimaksu on 35,00€ ja se palautetaan kun kauko-ohjain palautetaan.

Autohallissa auton tarpeeton tyhjäkäynti ja öljyn tms. aineiden päästäminen vuokra-alueelle on kielletty. Autopaikalla ei saa myöskään säilyttää mitään irtainta omaisuutta (esim. polkupyörä, laatikot yms.).

Ulko-ovista kuljettaessa on varmistettava, että ovet lukkiintuvat uudelleen. Yhteisissä tiloissa on liikuttava meluamatta ja tarpeeton oleskelu yhteisissä tiloissa on kielletty.

Paloturvallisuussyistä tavaroita saa säilyttää vain niille varatuissa tiloissa, ei porraskäytävissä. Yhteiset tilat on tarkoitettu vain yhtiön asukkaiden käyttöön ja niiden käytössä on noudatettava siisteyttä.

Tupakointi yhteisissä tiloissa on ehdottomasti kielletty.

Mainosten yms. kiinnittäminen yhteisiin tiloihin ei ole sallittua.

Normaalit talousjätteet on vietävä viranomaismääräysten mukaisesti lajiteltuina niille varattuihin jäteastioihin.

Muiden kuin talousjätteiden poiskuljettamisesta on asukkaiden itse huolehdittava.

Minkäänlaisia huonekaluja, kodinkoneita tai romuja ei saa jättää jätepisteeseen.

Nurmikoiden, istutusten, pihavälineiden yms. taloyhtiön varusteiden vahingoittaminen on ehdottomasti kielletty.

Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain niille varatuille paikoille. Mahdolliset pelastustiet on pidettävä avoimina.

Tupakointi kielletty kokonaan piha-alueella.

Vuokranantaja on vakuuttanut kiinteistön, mutta asukkaalla tulee olla oma koti- ja vastuuvakuutus irtaimistolleen.

Ota yhteyttä vuokranantajaan internet-sivujen yhteydenottolomakkeella ennen poismuuttoa ja sovi tarkastusajankohta.

Vuokranantaja tekee huoneistotarkastuksen kun asunto on tyhjä ja siivottu. Asukkaan kannattaa olla paikalla lopputarkastuksessa. Jos lopputarkastus joudutaan tekemään useammin kuin kerran, on veloitus 30,00€/kerta.

Kun muutat pois asunnosta, tulee sinun tehdä asunnossa loppusiivous. Tyhjennä huoneistosta kaikki tavarasi, myös kellarista, parvekkeelta, varastoista ja piha-alueelta.

Siivoa huoneisto, varastotilat ja parveke perusteellisesti. Imuroi ja pyyhi lattiat, pyyhi pinnat, ovet, kaapit, hyllyt ym.

Vuokranantajalla on oikeus pidättää vakuudesta tai laskuttaa asukkaalta puutteellisesti tehty loppusiivous.

Muuton yhteydessä jätepisteeseen, parvekkeelle tai varastoon jätetyistä romuista peritään kaatopaikkamaksut asukkaan vakuudesta.

Huoneiston siivous yleisesti

 • lattian imurointi ja pesu
 • ovien, seinien, kaappien, hyllyjen, laatikoiden, ovenpielien ja pintojen pyyhkiminen
 • ilmanvaihtoventtiilien puhdistus
 • varastotilojen, piha-alueen ja parvekkeen tyhjennys sekä siivous
 • ikkunoiden ja parvekelasien pesu sisä- ja ulkopuolelta. Kovalla pakkasella ulkolasia ei voi pestä

Keittiö:

 • lieden ja uunin pesu myös sivulta ja takaa. Samoin kalusteet ja lattia lieden takaa
 • uuniritilöiden ja peltien puhdistus
 • jääkaapin ja pakastimen sulatus ja puhdistus (ei saa jättää yksin sulamaan ja varo, etteivät sulatusvedet valu lattialle)
 • liesituulettimen puhdistus
 • tiskipöydän ja altaiden puhdistus
 • astianpesukoneen puhdistus
 • roska-astioiden ja roskakaapin pesu
 • kaappien, laatikoiden ja pintojen pyyhkiminen sisä- ja ulkopuolelta
 • leikkuulautojen puhdistus

Kylpyhuone:

 • lattiakaivon puhdistus
 • WC:n ja lavuaarin pesu
 • peilien ja muiden pintojen pesu
 • seinien ja lattioiden pyyhkiminen

Lisäksi muistettavaa:

 • muista tulpata astianpesukoneen tulo- ja poistoputki kiinni vesivahingon välttämiseksi
 • jätä seinissä olevat pistorasian kannet sekä katon valaisinpistokkeet ym. paikoilleen

 

MUUTTOSIIVOUSOHJE

Voit halutessasi tulostaa muuttosiivousohjeen muistilistaksi loppusiivouksessa huomioitavista asioista

Mikäli asunnon kunnossa on huomautettavaa ja joudumme teettämään asunnossa siivouksen ja/tai korjauksia, laskutetaan kustannukset vahingonkorvauksena asukaslaskutushinnaston mukaisesti. Vuokranantaja pidättää oikeuden laskuttaa asukasta todellisen vahingon määrän mukaisesti.

Asukaslaskutushinnasto

Vesimaksu on kiinteä 25,00€/hlö/kk. Tarkastelemme veden käyttöä 3 kk välein ja kiinteän maksun ylittävä osuus veloitetaan todellisen kulutuksen mukaan.

Vuokralaisen irtisanoessa toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen on irtisanomisaika vuokrasuhteen kestosta riippumatta yksi kalenterikuukausi.

Irtisanominen tulee aina antaa kirjallisesti ja todisteellisesti.

Todisteellisella toimittamisella tarkoitetaan sitä, että irtisanomisilmoituksen vastaanottaminen voidaan varmistaa. Pelkkä lähetetty sähköposti ei siis kelpaa, kuten ei myöskään kirjattu kirje tai postiluukusta tiputettu ilmoitus. Irtisanomisilmoitus on todisteellisesti toimitettu mikäli vastaanottaja kuittaa sen vastaanotetuksi.

Ella Kodit Oy vastaanottaa ja vahvistaa irtisanomiset toimiston aukioloaikoina. 

KAURIS

Kaikkien asukkaiden on käyttäytymisessään otettava huomioon muut asukkaat, eikä kukaan saa tarpeettomasti häiritä toisten asumisviihtyvyyttä.

Jokaisen asukkaan velvollisuutena on tutustua järjestyssääntöihin ja noudattaa niitä sekä huolehtia, että perheenjäsenet sekä vieraat noudattavat niitä.

Talossa asuvien on noudatettava normaalin kotirauhan edellyttämiä käytöstapoja. 

As Oy Turun Kauris järjestyssäännöt

Muuton yhteydessä saat kaikki asuntoon kuuluvat avaimet. Vakuusmaksu tulee olla maksettu ennen kuin noudat avaimet. Asukkaiden turvallisuuden vuoksi avaimista pidetään tarkkaa kirjaa. Palauta kaikki asuntoosi liittyvät avaimet sovitulla tavalla kun muutat pois.

Älä koskaan luovuta avaimia suoraan uudelle asukkaalle. Jos avaimia on kadonnut, tehdään huoneistoon uusi sarjoitus ja sarjoituskustannukset joudutaan perimään asukkaalta.

AVAINPÄIVYSTYS:
Avainpäivystyksen hoitaa THV Turvapalvelut, hälytyskeskus 02 284 6999

Ovenavausmaksut  veloitetaan asukkaalta.

Astian- ja pyykinpesukonetta ei saa jättää käymään yksin. Käyttökertojen välillä on tulovesihana suljettava.

Pakastin tulee sulattaa säännöllisesti, vähintään pari kertaa vuodessa. Pakastimen sulattaminen vähentää myös sähkönkulutusta. Jääkaapin taustat kannattaa puhdistaa säännöllisesti pölystä.

Huoneistoja on hoidettava huolellisesti. Vesivuodoista ja muista vioista on viipymättä ilmoitettava huoltoyhtiölle. Ilmoitus tehdään ensisijaisesti nettisivujen yhteydenottolomakkeella.

Virheelliset ja käyttäjän virheestä johtuvat vikailmoitukset veloitamme asukkaalta.

WC- ja muihin viemäreihin ei saa kaataa jätteitä, jotka saattavat aiheuttaa niiden tukkeutumisen tai vaurioitumisen.

Asunnossa olevien koneiden ja laitteiden käyttöohjeet löydät kohdasta Asukaskansio.

DNA laajakaista pikaopas

Ohje kaapeli TV:n asennukseen

Lemmikkejä saa pitää huoneistoissa, jos siitä on erikseen sovittu vuokranantajan kanssa ja lemmikeistä ei aiheudu häiriötä muille asukkaille.

Asukas vastaa normaalista asumisesta poikkeavasta kulumasta, esimerkiksi raavitut listat tai tapetit.

Taloyhtiön alueella kotieläimet on pidettävä kytkettyinä, eivätkä ne saa häiritä talon asukkaita. Kotieläinten ulkoiluttaminen on kielletty lasten leikkeihin varatuilla paikoilla ja niiden välittömässä läheisyydessä.

Kotieläimet eivät saa liata yhtiön rakennusta tai kiinteistön aluetta. Lemmikin ulkoiluttaja on velvollinen korjaamaan lemmikkinsä jätökset pihapiiristä.

Kaikki seinä-, lattia- ja kattokiinnitysten tekeminen on kielletty. Jos pintoihin on kuitenkin tehty reikiä,  korjauskustannukset veloitetaan asukkaalta poismuuton yhteydessä.

Teippien, sinitarrojen ja muiden kiinnikkeiden kiinnittäminen seinään on kielletty.

Parvekkeet on pidettävä siisteinä ja talvisin niiltä on luotava lumi. Lintujen ruokkiminen on ehdottomasti kielletty.

Parvekkeella saa grillata ainoastaan pienellä sähkögrillillä. Tupakointi parvekkeella on kielletty.

Parvekelasitus on pidettävä suljettuna talvella sekä tietysti sateen ja myrskyn uhatessa. Lämpöä ei saa tuottaa parvekkeelle tuulettamalla lämmintä huoneilmaa lasitetulle parvekkeelle.

Parvekelasien lukittuminen on aina syytä varmistaa kun lähdetään pidemmäksi aikaa pois, ettei myrsky riepottele lasilehteä vaaraa aiheuttaen.

Parvekelasit tulee aina kytkeä seinässä olevaan pidikkeeseen, kun ne ovat auki asennossa, jotta tuuli ei pääse liikuttamaan aukinaisia laseja. Kuvassa on ohjeistys mihin klipsu laitetaan kiinni; se menee lasin alla olevaan uraan, jonka jälkeen naru kiristetään.

Pyydämme asukkailta tarkkuutta sälekaihtimien käytössä. Sälekaihtimia ei saa kääntää tai liikuttaa väkisin. Asukkaan tulee varmistua, että kaihtimia käännetään aina oikeaan suuntaan.

Taloyhtiössä on hissi, joka kulkee kaikkiin kerroksiin. Taloyhtiön hissiä ei saa käyttää huonekalujen tai raskaiden muuttolaatikoiden kuljettamiseen.

Autopaikkoja, joissa on sähkötolppa voi vuokrata pihalta hintaan 25,00€/kk. Pihalla ei ole vieraspaikkoja, mutta lähikaduilla löytyy ajallisesti rajattuja parkkipaikkoja vierailijoita varten.

Ulko-ovista kuljettaessa on varmistettava, että ovet lukkiintuvat uudelleen. Yhteisissä tiloissa on liikuttava meluamatta ja tarpeeton oleskelu yhteisissä tiloissa on kielletty.

Paloturvallisuussyistä tavaroita saa säilyttää vain niille varatuissa tiloissa, ei porraskäytävissä. Yhteiset tilat on tarkoitettu vain yhtiön asukkaiden käyttöön ja niiden käytössä on noudatettava siisteyttä.

Tupakointi yhteisissä tiloissa on ehdottomasti kielletty.

Mainosten yms. kiinnittäminen yhteisiin tiloihin ei ole sallittua.

Normaalit talousjätteet on vietävä viranomaismääräysten mukaisesti lajiteltuina niille varattuihin jäteastioihin.

Muiden kuin talousjätteiden poiskuljettamisesta on asukkaiden itse huolehdittava.

Minkäänlaisia huonekaluja, kodinkoneita tai romuja ei saa jättää jätepisteeseen.

Nurmikoiden, istutusten, pihavälineiden yms. taloyhtiön varusteiden vahingoittaminen on ehdottomasti kielletty.

Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain niille varatuille paikoille. Mahdolliset pelastustiet on pidettävä avoimina

Vuokranantaja on vakuuttanut kiinteistön, mutta asukkaalla tulee olla oma koti- ja vastuuvakuutus irtaimistolleen.

Ota yhteyttä vuokranantajaan internet-sivujen yhteydenottolomakkeella ennen poismuuttoa ja sovi tarkastusajankohta.

Vuokranantaja tekee huoneistotarkastuksen kun asunto on tyhjä ja siivottu. Asukkaan kannattaa olla paikalla lopputarkastuksessa. Jos lopputarkastus joudutaan tekemään useammin kuin kerran, on veloitus 30,00€/kerta.

Kun muutat pois asunnosta, tulee sinun tehdä asunnossa loppusiivous. Tyhjennä huoneistosta kaikki tavarasi, myös kellarista, parvekkeelta, varastoista ja piha-alueelta.

Siivoa huoneisto, varastotilat ja parveke perusteellisesti. Imuroi ja pyyhi lattiat, pyyhi pinnat, ovet, kaapit, hyllyt ym.

Vuokranantajalla on oikeus pidättää vakuudesta tai laskuttaa asukkaalta puutteellisesti tehty loppusiivous.

Muuton yhteydessä jätepisteeseen, parvekkeelle tai varastoon jätetyistä romuista peritään kaatopaikkamaksut asukkaan vakuudesta.

Huoneiston siivous yleisesti

 • lattian imurointi ja pesu
 • ovien, seinien, kaappien, hyllyjen, laatikoiden, ovenpielien ja pintojen pyyhkiminen
 • ilmanvaihtoventtiilien puhdistus
 • varastotilojen, piha-alueen ja parvekkeen tyhjennys sekä siivous
 • ikkunoiden ja parvekelasien pesu sisä- ja ulkopuolelta. Kovalla pakkasella ulkolasia ei voi pestä

Keittiö:

 • lieden ja uunin pesu myös sivulta ja takaa. Samoin kalusteet ja lattia lieden takaa
 • uuniritilöiden ja peltien puhdistus
 • jääkaapin ja pakastimen sulatus ja puhdistus (ei saa jättää yksin sulamaan ja varo, etteivät sulatusvedet valu lattialle)
 • liesituulettimen puhdistus
 • tiskipöydän ja altaiden puhdistus
 • astianpesukoneen puhdistus
 • roska-astioiden ja roskakaapin pesu
 • kaappien, laatikoiden ja pintojen pyyhkiminen sisä- ja ulkopuolelta
 • leikkuulautojen puhdistus

Kylpyhuone:

 • lattiakaivon puhdistus
 • WC:n ja lavuaarin pesu
 • peilien ja muiden pintojen pesu
 • seinien ja lattioiden pyyhkiminen

Lisäksi muistettavaa:

 • muista tulpata astianpesukoneen tulo- ja poistoputki kiinni vesivahingon välttämiseksi
 • jätä seinissä olevat pistorasian kannet sekä katon valaisinpistokkeet ym. paikoilleen

 

MUUTTOSIIVOUSOHJE

Voit halutessasi tulostaa muuttosiivousohjeen muistilistaksi loppusiivouksessa huomioitavista asioista

Mikäli asunnon kunnossa on huomautettavaa ja joudumme teettämään asunnossa siivouksen ja/tai korjauksia, laskutetaan kustannukset vahingonkorvauksena asukaslaskutushinnaston mukaisesti. Vuokranantaja pidättää oikeuden laskuttaa asukasta todellisen vahingon määrän mukaisesti.

Asukaslaskutushinnasto

Vesimaksu on kiinteä 25,00€/hlö/kk. Tarkastelemme veden käyttöä 3 kk välein ja kiinteän maksun ylittävä osuus veloitetaan todellisen kulutuksen mukaan. 

Vuokralaisen irtisanoessa toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen on irtisanomisaika vuokrasuhteen kestosta riippumatta yksi kalenterikuukausi.

Irtisanominen tulee aina antaa kirjallisesti ja todisteellisesti

Todisteellisella toimittamisella tarkoitetaan sitä, että irtisanomisilmoituksen vastaanottaminen voidaan varmistaa. Pelkkä lähetetty sähköposti ei siis kelpaa, kuten ei myöskään kirjattu kirje tai postiluukusta tiputettu ilmoitus. Irtisanomisilmoitus on todisteellisesti toimitettu mikäli vastaanottaja kuittaa sen vastaanotetuksi.

Ella Kodit Oy vastaanottaa ja vahvistaa irtisanomiset toimiston aukioloaikoina. 

BÅGEN

Kaikkien asukkaiden on käyttäytymisessään otettava huomioon muut asukkaat, eikä kukaan saa tarpeettomasti häiritä toisten asumisviihtyvyyttä.

Jokaisen asukkaan velvollisuutena on tutustua järjestyssääntöihin ja noudattaa niitä sekä huolehtia, että perheenjäsenet sekä vieraat noudattavat niitä.

Talossa asuvien on noudatettava normaalin kotirauhan edellyttämiä käytöstapoja. 

As Oy Turun Bagen järjestyssäännot

Muuton yhteydessä saat kaikki asuntoon kuuluvat avaimet. Vakuusmaksu tulee olla maksettu ennen kuin noudat avaimet. Asukkaiden turvallisuuden vuoksi avaimista pidetään tarkkaa kirjaa. Palauta kaikki asuntoosi liittyvät avaimet sovitulla tavalla kun muutat pois.

Älä koskaan luovuta avaimia suoraan uudelle asukkaalle. Jos avaimia on kadonnut, tehdään huoneistoon sarjoitus ja sarjoituskustannukset joudutaan perimään asukkaalta.

AVAINPÄIVYSTYS:
Avainpäivystyksen hoitaa THV Turvapalvelut, hälytyskeskus 02 284 6999

Ovenavausmaksut veloitetaan asukkaalta.

Astian- ja pyykinpesukonetta ei saa jättää käymään yksin. Käyttökertojen välillä on tulovesihana suljettava.

Pakastin tulee sulattaa säännöllisesti, vähintään pari kertaa vuodessa. Pakastimen sulattaminen vähentää myös sähkönkulutusta. Jääkaapin taustat kannattaa puhdistaa säännöllisesti pölystä.

Huoneistoja on hoidettava huolellisesti. Vesivuodoista ja muista vioista on viipymättä ilmoitettava huoltoyhtiölle. Ilmoitus tehdään ensisijaisesti nettisivujen yhteydenottolomakkeella.

Virheelliset ja käyttäjän virheestä johtuvat vikailmoitukset veloitamme asukkaalta. WC- ja muihin viemäreihin ei saa kaataa jätteitä, jotka saattavat aiheuttaa niiden tukkeutumisen tai vaurioitumisen.

Lemmikkejä saa pitää huoneistoissa, jos siitä on erikseen sovittu vuokranantajan kanssa ja lemmikeistä ei aiheudu häiriötä muille asukkaille.

Asukas vastaa normaalista asumisesta poikkeavasta kulumasta, esimerkiksi raavitut listat tai tapetit.

Taloyhtiön alueella kotieläimet on pidettävä kytkettyinä, eivätkä ne saa häiritä talon asukkaita.

Kotieläimet eivät saa liata yhtiön rakennusta tai kiinteistön aluetta. Lemmikin ulkoiluttaja on velvollinen korjaamaan lemmikkinsä jätökset pihapiiristä.

Ulko-ovista kuljettaessa on varmistettava, että ovet lukkiintuvat uudelleen. Yhteisissä tiloissa on liikuttava meluamatta ja tarpeeton oleskelu yhteisissä tiloissa on kielletty.

Paloturvallisuussyistä tavaroita saa säilyttää vain niille varatuissa tiloissa, ei porraskäytävissä. Yhteiset tilat on tarkoitettu vain yhtiön asukkaiden käyttöön ja niiden käytössä on noudatettava siisteyttä.

Tupakointi yhteisissä tiloissa on ehdottomasti kielletty.

Mainosten yms. kiinnittäminen yhteisiin tiloihin ei ole sallittua.

Normaalit talousjätteet on vietävä viranomaismääräysten mukaisesti lajiteltuina niille varattuihin jäteastioihin.

Muiden kuin talousjätteiden poiskuljettamisesta on asukkaiden itse huolehdittava.

Minkäänlaisia huonekaluja, kodinkoneita tai romuja ei saa jättää jätepisteeseen.

Nurmikoiden, istutusten yms. taloyhtiön varusteiden vahingoittaminen on ehdottomasti kielletty.

Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain niille varatuille paikoille. Talon pelastustiet on pidettävä avoimina.

Tupakointi kielletty kokonaan piha-alueella.

Vuokranantaja on vakuuttanut kiinteistön, mutta asukkaalla tulee olla oma koti- ja vastuuvakuutus irtaimistolleen.

Taloyhtiössä on hissi, joka kulkee kaikkiin kerroksiin lukuun ottamatta ullakolla olevaan saunatilaan, johon käynti on porrashuoneen kautta.

Taloyhtiön hissiä ei saa käyttää huonekalujen tai raskaiden muuttolaatikoiden kuljettamiseen.

Ella Kodit vuokraa autopaikkoja lämpimästä ja kuivasta autohallista. Autohalliin ajetaan Sepänkadun kautta ja ovi avataan kauko-ohjaimella. Autohallipaikan irtisanomisaika on 1 kk, mikä on myös minimi vuokrausaika. Autohallipaikan hinta on 85-110€ riippuen autopaikan suuruudesta ja sijainnista. Autohallin oven kauko-ohjaimen panttimaksu on 35,00€ ja se palautetaan kun kauko-ohjain palautetaan.

Autohallissa auton tarpeeton tyhjäkäynti ja öljyn tms. aineiden päästäminen vuokra-alueelle on kielletty. Autopaikalla ei saa myöskään säilyttää mitään irtainta omaisuutta (esim. polkupyörä, laatikot yms.).

Ota yhteyttä vuokranantajaan internet-sivujen yhteydenottolomakkeella ennen poismuuttoa ja sovi tarkastusajankohta.

Vuokranantaja tekee huoneistotarkastuksen kun asunto on tyhjä ja siivottu. Asukkaan kannattaa olla paikalla lopputarkastuksessa. Jos lopputarkastus joudutaan tekemään useammin kuin kerran, veloitus on 30,00€/kerta.

Kun muutat pois asunnosta, tulee sinun tehdä asunnossa loppusiivous. Tyhjennä huoneistosta kaikki tavarasi, myös kellarista, varastoista ja piha-alueelta.

Siivoa huoneisto ja varastotilat perusteellisesti. Imuroi ja pyyhi lattiat, pyyhi pinnat, ovet, kaapit, hyllyt ym.

Vuokranantajalla on oikeus pidättää vakuudesta tai laskuttaa asukkaalta puutteellisesti tehty loppusiivous.

Muuton yhteydessä jätepisteeseen tai varastoon jätetyistä romuista peritään kaatopaikkamaksut asukkaan vakuudesta.

Huoneiston siivous yleisesti

 • lattian imurointi ja pesu
 • ovien, seinien, kaappien, hyllyjen, laatikoiden, ovenpielien ja pintojen pyyhkiminen
 • ilmanvaihtoventtiilien puhdistus
 • varastotilojen, piha-alueen ja parvekkeen tyhjennys sekä siivous
 • ikkunoiden pesu sisä- ja ulkopuolelta. 

Keittiö:

 • lieden ja uunin pesu myös sivulta ja takaa. Samoin kalusteet ja lattia lieden takaa
 • uuniritilöiden ja peltien puhdistus
 • jääkaapin ja pakastimen sulatus ja puhdistus (ei saa jättää yksin sulamaan ja varo, etteivät sulatusvedet valu lattialle)
 • liesituulettimen puhdistus
 • tiskipöydän ja altaiden puhdistus
 • astianpesukoneen puhdistus
 • roska-astioiden ja roskakaapin pesu
 • kaappien, laatikoiden ja pintojen pyyhkiminen sisä- ja ulkopuolelta
 • leikkuulautojen puhdistus

Kylpyhuone:

 • lattiakaivon puhdistus
 • WC:n ja lavuaarin pesu
 • peilien ja muiden pintojen pesu
 • seinien ja lattioiden pyyhkiminen

Lisäksi muistettavaa:

 • muista tulpata astianpesukoneen tulo- ja poistoputki kiinni vesivahingon välttämiseksi
 • jätä seinissä olevat pistorasian kannet sekä katon valaisinpistokkeet ym. paikoilleen

MUUTTOSIIVOUSOHJE

Voit halutessasi tulostaa muuttosiivousohjeen muistilistaksi loppusiivouksessa huomioitavista asioista

Mikäli asunnon kunnossa on huomautettavaa ja joudumme teettämään asunnossa siivouksen ja/tai korjauksia, laskutetaan kustannukset vahingonkorvauksena asukaslaskutushinnaston mukaisesti. Vuokranantaja pidättää oikeuden laskuttaa asukasta todellisen vahingon määrän mukaisesti.

Asukaslaskutushinnasto

Vuokralaisen irtisanoessa toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen on irtisanomisaika vuokrasuhteen kestosta riippumatta yksi kalenterikuukausi.

Irtisanominen tulee aina antaa kirjallisesti ja todisteellisesti.

Todisteellisella toimittamisella tarkoitetaan sitä, että irtisanomisilmoituksen vastaanottaminen voidaan varmistaa. Pelkkä lähetetty sähköposti ei siis kelpaa, kuten ei myöskään kirjattu kirje tai postiluukusta tiputettu ilmoitus. Irtisanomisilmoitus on todisteellisesti toimitettu mikäli vastaanottaja kuittaa sen vastaanotetuksi.

Ella Kodit Oy vastaanottaa ja vahvistaa irtisanomiset toimiston aukioloaikoina. 

KESKIKATU 15

Kaikkien asukkaiden on käyttäytymisessään otettava huomioon muut asukkaat, eikä kukaan saa tarpeettomasti häiritä toisten asumisviihtyvyyttä.

Jokaisen asukkaan velvollisuutena on tutustua järjestyssääntöihin ja noudattaa niitä sekä huolehtia, että perheenjäsenet sekä vieraat noudattavat niitä.

Talossa asuvien on noudatettava normaalin kotirauhan edellyttämiä käytöstapoja. 

Keskikatu 15 järjestyssäännot

Muuton yhteydessä saat kaikki asuntoon kuuluvat avaimet. Vakuusmaksu tulee olla maksettu ennen kuin noudat avaimet. Asukkaiden turvallisuuden vuoksi avaimista pidetään tarkkaa kirjaa. Palauta kaikki asuntoosi liittyvät avaimet sovitulla tavalla kun muutat pois.

Älä koskaan luovuta avaimia suoraan uudelle asukkaalle. Jos avaimia on kadonnut, tehdään huoneistoon sarjoitus ja sarjoituskustannukset joudutaan perimään asukkaalta.

AVAINPÄIVYSTYS:
Avainpäivystyksen hoitaa THV Turvapalvelut, hälytyskeskus 02 284 6999

Ovenavausmaksut veloitetaan asukkaalta.

Astian- ja pyykinpesukonetta ei saa jättää käymään yksin. Käyttökertojen välillä on tulovesihana suljettava.

Pakastin tulee sulattaa säännöllisesti, vähintään pari kertaa vuodessa. Pakastimen sulattaminen vähentää myös sähkönkulutusta. Jääkaapin taustat kannattaa puhdistaa säännöllisesti pölystä.

Huoneistoja on hoidettava huolellisesti. Vesivuodoista ja muista vioista on viipymättä ilmoitettava huoltoyhtiölle. Ilmoitus tehdään ensisijaisesti nettisivujen yhteydenottolomakkeella.

Virheelliset ja käyttäjän virheestä johtuvat vikailmoitukset veloitamme asukkaalta. WC- ja muihin viemäreihin ei saa kaataa jätteitä, jotka saattavat aiheuttaa niiden tukkeutumisen tai vaurioitumisen.

Lemmikkejä saa pitää huoneistoissa, jos siitä on erikseen sovittu vuokranantajan kanssa ja lemmikeistä ei aiheudu häiriötä muille asukkaille.

Asukas vastaa normaalista asumisesta poikkeavasta kulumasta, esimerkiksi raavitut listat tai tapetit.

Taloyhtiön alueella kotieläimet on pidettävä kytkettyinä, eivätkä ne saa häiritä talon asukkaita.

Kotieläinten ulkoiluttaminen on kielletty lasten leikkeihin varatuilla paikoilla ja niiden välittömässä läheisyydessä.

Kotieläimet eivät saa liata yhtiön rakennusta tai kiinteistön aluetta.Lemmikin ulkoiluttaja on velvollinen korjaamaan lemmikkinsä jätökset pihapiiristä.

Asuntojen 2 ja 3 kuisti. Ulko-ovista kuljettaessa on varmistettava, että ovet ovat lukossa. Yhteisissä tiloissa on liikuttava meluamatta ja tarpeeton oleskelu yhteisissä tiloissa on kielletty.

Kuistin tilat on tarkoitettu vain asuntojen 2 ja 3 yhteiskäyttöön ja sen käytössä on noudatettava siisteyttä.

Tupakointi sisäkuistilla on ehdottomasti kielletty.

Mainosten yms. kiinnittäminen kuistin tiloihin ei ole sallittua.

Kuistin patterin lämpötilaa ei saa laittaa maksimiteholle palovaaran välttämiseksi.

Normaalit talousjätteet on vietävä niille varattuihin jäteastioihin.

Muiden kuin talousjätteiden poiskuljettamisesta on asukkaiden itse huolehdittava.

Minkäänlaisia huonekaluja, kodinkoneita tai romuja ei saa jättää jätepisteeseen.

Nurmikoiden, istutusten, pihavälineiden yms. taloyhtiön varusteiden vahingoittaminen on ehdottomasti kielletty.

Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain niille varatuille paikoille. Mahdolliset pelastustiet on pidettävä avoimina.

Pihalle on mahdollista istuttaa omia yrttejä tai muita kasveja. Huomaa kuitenkin, että vuokranantaja ei vastaa mahdollisista istutuksille aiheutuneista vahingoista eikä kasveista makseta korvausta muuton yhteydessä.

Vuokranantaja on vakuuttanut kiinteistön, mutta asukkaalla tulee olla oma koti- ja vastuuvakuutus irtaimistolleen.

Ota yhteyttä vuokranantajaan internet-sivujen yhteydenottolomakkeella ennen poismuuttoa ja sovi tarkastusajankohta.

Vuokranantaja tekee huoneistotarkastuksen kun asunto on tyhjä ja siivottu. Asukkaan kannattaa olla paikalla lopputarkastuksessa. Jos lopputarkastus joudutaan tekemään useammin kuin kerran, vuokranantaja veloittaa tästä 30,00€/kerta.

Kun muutat pois asunnosta, tulee sinun tehdä asunnossa loppusiivous. Tyhjennä huoneistosta kaikki tavarasi, myös varastoista ja piha-alueelta.

Siivoa huoneisto ja varastotilat  perusteellisesti. Imuroi ja pyyhi lattiat, pyyhi pinnat, ovet, kaapit, hyllyt ym.

Vuokranantajalla on oikeus pidättää vakuudesta tai laskuttaa asukkaalta puutteellisesti tehty loppusiivous.

Muuton yhteydessä jätepisteeseen tai varastoon jätetyistä romuista peritään kaatopaikkamaksut asukkaan vakuudesta.

Huoneiston siivous yleisesti

 • lattian imurointi ja pesu
 • ovien, seinien, kaappien, hyllyjen, laatikoiden, ovenpielien ja pintojen pyyhkiminen
 • ilmanvaihtoventtiilien puhdistus
 • varastotilojen tyhjennys sekä siivous
 • ikkunoiden pesu sisä- ja ulkopuolelta. 
 •  

Keittiö:

 • lieden ja uunin pesu myös sivulta ja takaa. Samoin kalusteet ja lattia lieden takaa
 • uuniritilöiden ja peltien puhdistus
 • jääkaapin ja pakastimen sulatus ja puhdistus (ei saa jättää yksin sulamaan ja varo, etteivät sulatusvedet valu lattialle)
 • liesituulettimen puhdistus
 • tiskipöydän ja altaiden puhdistus
 • astianpesukoneen puhdistus
 • roska-astioiden ja roskakaapin pesu
 • kaappien, laatikoiden ja pintojen pyyhkiminen sisä- ja ulkopuolelta
 • leikkuulautojen puhdistus

Kylpyhuone:

 • lattiakaivon puhdistus
 • WC:n ja lavuaarin pesu
 • peilien ja muiden pintojen pesu
 • seinien ja lattioiden pyyhkiminen

Lisäksi muistettavaa:

 • muista tulpata astianpesukoneen tulo- ja poistoputki kiinni vesivahingon välttämiseksi
 • jätä seinissä olevat pistorasian kannet sekä katon valaisinpistokkeet ym. paikoilleen

MUUTTOSIIVOUSOHJE

Voit halutessasi tulostaa muuttosiivousohjeen muistilistaksi loppusiivouksessa huomioitavista asioista

Mikäli asunnon kunnossa on huomautettavaa ja joudumme teettämään asunnossa siivouksen ja/tai korjauksia, laskutetaan kustannukset vahingonkorvauksena asukaslaskutushinnaston mukaisesti. Vuokranantaja pidättää oikeuden laskuttaa asukasta todellisen vahingon määrän mukaisesti.

Asukaslaskutushinnasto

Vuokralaisen irtisanoessa toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen on irtisanomisaika vuokrasuhteen kestosta riippumatta yksi kokonainen kalenterikuukausi.

Irtisanominen tulee aina antaa kirjallisesti ja todisteellisesti

Todisteellisella toimittamisella tarkoitetaan sitä, että irtisanomisilmoituksen vastaanottaminen voidaan varmistaa. Pelkkä lähetetty sähköposti ei siis kelpaa, kuten ei myöskään kirjattu kirje tai postiluukusta tiputettu ilmoitus. Irtisanomisilmoitus on todisteellisesti toimitettu mikäli vastaanottaja kuittaa sen vastaanotetuksi.

Ella Kodit Oy vastaanottaa ja vahvistaa irtisanomiset toimiston aukioloaikoina.