Hyggeily on hyväksi

Hyggeilyllä tarkoitetaan hyvää ja seesteistä olotilaa, mukavuutta ja kodikkuutta. Hyggeily mielletään usein pimeään ja kylmään aikaan. Hyggeillä voi kuitenkin myös keväällä ja kesällä. Vuodenajasta riippumatta on tärkeää että kotona on hyvä olla ja sen tuntee saa jo heti kun astuu oman kodin ovesta sisään. Kodin sisustukseen kannattaa panostaa siten, että se on oman näköinen – oli tyyli sitten klassisen romanttinen, modernin minimalistinen tai itämaisen runsas. Tärkeintä on että kotona on hyvä olla ja mieli lepää siellä.

Hyggeilyssä ideana on tehdä asioita joista tulee hyvä olo. Yksi tällainen asia on se, että syö sellaista ruokaa josta pitää. Ruokailu ei ole vain mahan täyttämistä tai nälän tyydyttämistä. Ruuan laitto on myös hauskaa puuhaa ja mitä enemmän sitä tekee, sitä enemmän voi improvisoida ja kokeilla uusia juttuja. 

Kevät ja kesä tuovat tullessaan parsat, uudet perunat, mansikat ja kaikki ihanat kotimaiset kasvikset. Nyt on oikea aika panostaa yksinkertaiseen ja hyvään lähiruokaan. Ruokahetkestä kannattaa myös tehdä astioilla ja kauniilla kattauksella erityinen. Nyt on aika nauttia luonnon vihreydestä parvekkeella tai avata ikkunat niin että kesän tuoksut ja äänet täyttävät asunnon. 

Lukeminen sohvan nurkassa auringon lämmittäessä ihanasti, musiikin kuuntelu, piirtäminen, leffan katselu tai liikunta ovat kaikki asioita joista tulee hyvä mieli ja ne ovat loistavia tapoja ladata akkuja ja rentoutua. Kesäillan viiletessä, sujauta villasukat jalkaan ja kietoudu pehmeään filttiin, kuuntele linnun laulua ja anna mielen levätä. 

Ei ole siis yhtä oikeaa tapaa hyggeillä, vaan tärkeintä on se, että kotona on hyvä olla ja siellä tekee sellaisia asioita joista tulee seesteinen ja hyvä olo. 

Ihanaa hyggeilykesää kaikille Ella Kotien asukkaille!