helppo myssyohje

Jos sukat ja lapaset ovat liian vaikeat tehdä, niin myssyn pystyy tekemään aivan aloitteleva neulojakin. Tämä ihana myssy palkitsee tekijänsä valmistumalla nopeasti ja lisäksi se on huippumuodikas!  Myssyn voi neuloa pyöräpuikoilla tai neljällä sukkapuikolla.

Lankana voi käyttää melkein mitä vain villalankaa mutta iholle miellyttävä lanka on esim. Novitan Hygge Wool. Tätä tarvitaan vajaa kaksi kerää yhteen myssyyn.  Valitse väri oman makusi mukaan ja muuttele ohjetta sen mukaan kuinka ison myssyn haluat. Myssyn puikkojen (pyöräpuikon tai sukkapuikkojen) koko voi olla 7-11. 

Mitä isommat puikot valitset, sitä ”ilmavamman” myssyn teet. Tämän ohjeen myssy soveltuu niin miehille kuin naisille. Kun on tehnyt yhden myssyn niin seuraavaa osaa sitten jo muuttaa, jos ensimmäinen versio tuntuu liian isolta tai pieneltä. Näitä myssyjä voi tehtailla sitten eri värisinä vaikka koko kaveriporukalle joululahjaksi!

Rafin kuvassa esittelemä myssy on tehty sukkapuikoilla nro 8.

Tässä ohje:

Luo ensin 60 silmukkaa joko pyöräpuikolle tai kolmelle sukkapuikolle (jokaiselle 20 silmukkaa ja neljännellä puikolla neulotaan). Neulo joustinneulosta 2 oikein, 2 nurin. Kun työn korkeus on noin 25 cm (tai haluamasi korkeus) aloita kavennukset. Sovita myssyä ennen kavennusten tekemistä niin saat käsityksen minkä kokoinen myssystä on tulossa.

Ensimmäinen kavennuskerros: Neulo 2 silmukkaan oikein yhteen ja 2 silmukkaa nurin yhteen. Toista koko kerroksen ajan, joten sen jälkeen sinulla on 30 silmukkaa.

Neulo yksi kerros 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta.

Toinen kavennuskerros: Neulo koko kerroksen ajan 2 silmukkaa oikein yhteen, jonka jälkeen sinulla on 15 silmukkaa.

Kolmas kavennuskerros: Neulo koko kerroksen ajan 2 silmukkaa oikein yhteen ja lopuksi 1 oikein => pitäisi olla 8 silmukkaa jäljellä.

Katkaise lanka ja pujota se jäljellä olevien silmukoiden (8 kpl) läpi. Pujota lanka nurjalle puolelle. Päättele sekä aloitus että lopetus lanka myssyn nurjalle puolelle.

Valmiiseen myssyyn voi askarrella tupsun jäljelle jääneestä langasta. Myssy on toki ihan muodikas ilman tupsuakin. Jos et tee tupsua, lankaa jää valmiiksi jo seuraavaan myssyyn!