Kylvä ihana yrttiruukku

Yrttien kasvattaminen ruukussa on helppoa. Tuoksut ja maut hurmaavat, ja itse kasvatettu maistuu hyvälle. Tuoreet yrtit antavat perinteisiin ruokiin makua, väriä ja vaihtelua.

Esimerkiksi salaatin joukossa erilaiset yrtit antavat kivan tvistin salaatin makuun. Lisäksi yrteistä saa ihania jogurttipohjaisia yrttikastikkeita. Kun sekoitat minttua ja kuumaa vettä, saat raikkaan teejuoman vaikka ruoan jälkeen nautittavaksi.

 

Yrtit ovat myös viehättäviä ja ihanalta tuoksuvia koristekasveja ja todellista lähiruokaa!

Kun sekoitat perunalohkojen sekaan rosmariinia ja öljyä ja paistat uunissa kypsäksi, saa aivan ihania yrttiperunoita. Rosmariini tuoksuu ja näyttää ihanalta ja on tosi helppohoitoinen. Se soveltuu erityisen hyvin uunissä kypsytettävien ruokien mausteeksi. 

Aloita kylvöpuuhat keväällä. Kun olet istuttanut siemenet, muista sumutella siemeniä säännöllisesti ja suojaa pienet taimet paahtavalta auringolta. Latvo taimet ensimmäisen kerran, kun versoissa muutama pari kasvulehtiä. Latvominen tarkoittaa verson latvan katkaisemista. 

Anna versojen kasvaa muutama sentti ja latvo uudelleen. Mitä ahkerammin käytät latvoja ruoanlaittoon, sitä enemmän taimi haaroittuu. Lannoita kylvöstä lisäämällä multaan hitaasti liukenevia lannoitepuikkoja tai sekoittamalla kasteluveteen liuoslannoitetta pakkauksen ohjeen mukaan.

Korjaa satoa sitä mukaa kun yrtit kasvavat. Jos leikkaat versoja kerralla runsaasti, anna versojen kasvaa sadonkorjuukertojen välillä. Sen lisäksi, että voit kasvattaa yrttejä siemenistä, voit ostaa ne myös kaupasta valmiiksi ruukussa. Näin saat heti kauniin yritin kotiisi koristukseksi ja käytettäväksi.

Huolehdi vain yrtin sopivasta kastelusta niin saat siitä pitkäaikaisen ilon!