ÄITIENPÄIVÄ 9.TOUKOKUUTA
Äitienpäivä lähestyy ja sen kunniaksi olemme koonneet brunssi menuun. Menusta löytyy useita eri vaihtoehtoja, joista jokainen voi koota oman mieluisan brunssi kokonaisuuden. Tähdellä (*) merkatuista kohdista on saatavilla resepti, klikkaamalla valitsemaasi tähteä, pääset reseptin kohdalle. (Löytyvät muuten menun alapuolelta). Pikku croissantit on valittu tarkoituksella tähän isojen sijaan, jotta lautaselle mahtuu myös muita herkkuja!
Bon Appétit!
ALKUUN
*TOMAATTIHILLO VUOHENJUUSTO PALAT
tomaattihillo, vuohenjuustokreemi, ruisnapit

TÄYTETYT PIKKU CROISSANTIT (SUOLAINEN)
tomaatti, mozzarella/kinkku, basilika
JUUSTOLAUTANEN + HEDELMÄT
eri juustoja esim. valkohomejuusto tai sinihomejuusto, rypäleet, meloni, keksilajitelma, viikunahillo
PÄÄRUOKA
SALAATTI
salaatti, pinaatti, rucola, punasipuli, kirsikkatomaatit, feta, cashewpähkinöitä, pinjansiemeniä (voi paahtaa) Ennen tarjoilua: oliiviöljy, balsamico, suola ja pippuri

valitsemat lisukkeet esim. kinkku ja paprika
KASVISVARTAAT
kesäkurpitsa, paprika, herkkusienet
JÄLKIRUOKA
MACARONS
ranskalainen jälkiruoka
(Macaronseja saa useasta ruokakaupasta valmiina)
mangosose, jugurtti, maito
(Lassi on perinteinen Intialainen/nepalilainen jälkiruoka)
TÄYTETYT PIKKU CROISSANTIT (MAKEA)
vaniliarahka, mansikat, nutella

*TOMAATTIHILLO VUOHENJUUSTO PALAT
Tomaattihillo:
400 g isoja tomaatteja
1 ¾ dl hillosokeria
½ sitruunan mehu
½ tl jauhettua vaniljaa
1 tl savupaprikajauhetta
Vuohenjuustokreemi:
200 g vuohenjuustoa*
200 g mascarponea
½ dl maitoa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
*parasta olisi käyttää pehmeää vuohenjuustoa, mutta sitä on väillä vaikea löytää, joten normaalikin vuohenjuusto käy. Silloin pitää vain vatkata sitä hieman enemmän, jotta kreemistä tulee mahdollisimman tasainen.
Resepti:
- Halkaise tomaatit neljään osaan ja kaiverra siemenet ja leikkaa kova kanta pois.
- Laita tomaatit kattilaan muiden tomaattihillon ainesten kanssa ja anna niiden kiehua kannen alla 10 minuuttia, jonka jälkeen poista kansi ja keitä toiset 10 minuuttia.
- Soseuta ja anna jäähtyä.
- Vatkaa vuohenjuusto ja mascarpone sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Ohenna maidolla ja mausta.
- Lusikoi hillo ja kreemi ruisnappeihin ja koristele vaikka basilikalla tai muulla vihreällä yrtillä ja nauti!
*MUNAKKAAT MUFFINSIVUOISSA
4 Kananmunaa
0,25dl Maitoa
Mieluisat lisukkeet esim. kinkku ja paprika
Juustoraaste/Feta
Mausteet (oregano, suola, pippuri)
Resepti:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Voitele muffinivuoat.
- Pilko kinkku ja paprika (tai muu mieleinen lisuke) ja laita ne muffinivuoan pohjalle.
- Laita lisukkeiden päälle juustoraastetta tai fetamurusia.
HUOM. Jätä tilaa kanamuna-maitoseokselle eli pieni määrä lisukkeita riittää.
- Sekoita 4 kananmunaa ja 0,25dl maitoa, mausta oreganolla ja suolalla ja ripauksella mustapippuria.
- Kaada seos vuokiin siten, että ne täyttyvät puoliksi.
- Paista noin 25minuuttia uunin alatasolla, kunnes väri muuttuu kullanruskeaksi.
- Kun munakas on hieman jäähtynyt, kaada ne vuoasta tarjoiluvadille ja nauti!
*MANGOLASSI
2 dl jogurttia
3 dl mangososetta
3/4 dl maitoa
-Sekoita kaikki tehosekoittimessa kunnes ainekset ovat täysin sekaisin -Nauti kylmänä!

Oikealla olevassa kuvassa on Mangolassin kaikki tarvittavat ainekset! Tämä terveellinen juoma on mainio esimerkiksi ruuan jälkeen tai osana brunssia.
