Turun top 10 ravintolaa

Kesä lähestyy ja Turun ravintolat pääsevät hiljalleen avaamaan terassipaikkoja asiakkaille. Olemme valinneet TOP 10 ravintolaa Turusta, joita kannattaa kokeilla kesän aikana! Valinta ei ollut helppo, mutta kaikki nämä ravintolat ovat kivan kävely- tai pyörämatkan päässä Bössanista, Bågenista tai Keskikadulta. Parhaan 10 joukosta löytyy mahdollisimman erilaisia vaihtoehtoja; kasvisruokaa, sushia, klassikoita, pizzaa, brunssi..ENJOY!

BLANKO

Auringon paiste, Blankon terassi ja Turku = KESÄ. Blanko menusta on ehdottomasti nostettava esille klassikot lammaspasta sekä Blankon lehtipihvi – jotka eivät ikinä petä! Asunto Oy Turun Bössanista ja Bågenista on vain 800m Blankoon!

TINTÅ

Blankon vieressä sijaitseva Tintå on tunnelmallinen pieni ravintola. Tintåssa on ihania salaattiannoksia ja pizzat ovat omaa luokkaansa ohuen ja rapean pohjan ansiosta. Täältä saa myös ihania kakkupaloja ja leivonnaisia vaikka kotiin vietäväksi.

KARU IZAKAYA

Karu on hyvin suosittu japanilainen ravintola Turun keskustassa. Ruokalista koostuu jaettavista annoksista jotka sisältävät; mereneläviä, lihaa, kasviksia ja sushia (ravintolakaru.fi). Karu tarjoaa todella herkulliset Teriyaki Ribsit! Muista tilata pöytä illaksi ajoissa, sillä tänne on muuten vaikea päästä!

KEMBUZ CAFE

Kembuz Cafe on 100% gluteeniton hand made kahvila. Kahvila sijaitsee Hämeenkadulla. Kahvilassa on saatavilla aamupalaa, lounasta, raakakakkuja sekä erikoiskahveja. Alla oleva salaattikuva on esimerkki Kembuz Cafeen herkullisista ja monipuolisista annoksista. Keskikadulta on helppo pyöräillä muutamassa minuutissa Kembuz Cafeeseen!

NOBI

Ravintola Nobi sijaitsee Telakkarannassa. Ravintolan ulkonäkö, sijainti sekä sisustus ovat uniikkeja. Mausteisesta ruoasta pitävälle tämä ravintola tarjoaa ihanan lounaspaikan tai iltaravintolan. Nobin terassilla olet aitiopaikalla Aurajoen rannassa. Asunto Oy Turun Bössanista ja Bågenista on muutaman kilometrin matka ravintolaan, jonka voi pyöräillä jokirantaa pitkin!

NERÅ

Nerå sijaitsee Läntisellä Rantakadulla aivan Aurajoen rannalla. Sijainti on täydellinen ja Aurajoen voi ylittää Aurajoen poikki liikennöivällä Föri lossilla. Föri on rakennettu vuonna 1903 ja siihen mahtuu 75 matkustajaa. Lossiin voi ottaa myös pyörän mukaan. Nerå on tunnelmallinen ja kauniisti sisustettu ravintola. Nerån monipuolisesta menusta on vaikea valita yhtä suosikkia, mutta jälkiruuaksi voi suositella suklaakakkua. 

KADO SUSHI

Turun sydämessä, Turun kauppahallissa sijaitseva Kado Sushi on yksi Turun parhaista sushi ravintoloista. Maku, laatu ja hinta ovat kaikki kohdallaan. Kauppahalli on myös tunnelmallinen paikka kävellä ja fiilistellä ihanien tuoksujen ja makujen keskellä. 

TIIRIKKALA

Tunnelmallinen anniskelukahvila Tiirikkala sijaitsee Linnankadulla. Tiirikkalan sisustus ja arkkitehtuuri ovat näkemisen arvoiset! Tiirikkalassa on tarjolla Sunnuntaibrunssi jota kannattaa käydä kokeilemassa.

HÜGGE

Turkulainen kasvisravintola Hügge sijaitsee Tiirikkalan naapurissa Linnankadulla. Ruoka on puhtaista raaka-aineista valmistettua ja slogan ”Vegetarian food for everybody” sopii täydellisesti ravintolalle. Hügge tarjoaa uniikkeja annoksia, joita ei muualta löydä.

PUB NISKA

Tarjolla ”peltileipiä” eli pizzaa ja maku ei petä ketään!

Yksinkertaisesta menusta ja pienestä ravintolatilasta maarianhaminalaisessa satamassa saivat alkunsa omalaatuiset peltileivät. Näitä pizzoja ahvenanmaalaisittain löytyy Turun ravintolamme listalta jo 11 erilaista. (niskaturku.com)

Asunto Oy Turun Bössanista ja Bågenista on alle kilometrin matka Pub Niskaan!

- Ella Kodit

Avainsanat:

Vastaa