Kesäiset koiraterveiset

Lemmikit ovat tervetulleita kohteisiimme, mutta uudesta karvaisesta perheenjäsenestä on tärkeä muistaa ilmoittaa toimistoon. Olemme keränneet tähän blogiin vinkkejä koirien omistajille esimerkiksi kohteidemme läheisyydessä olevista lenkkipoluista. Ella Kotien oma toimistokoira Rafi on toimistolla vierailleille varmasti tuttu näky.

LENKKIPOLUT

Kohteidemme läheisyydessä sijaitsee upeita lenkkipolkuja koiran omistajille. Asunto Oy Turun Bössanista ja Bågenista on vain muutaman sadan metrin matka urheilupuistoon, jossa reittivaihtoehdot ovat loputtomat. Urheilupuistosta löytyy myös lyhyitä reittejä, jotka soveltuvat pennuille. Asunto Oy Turun Kauriin läheisyydestä lähtee lenkkipolut Piirtäjänpuistoon. Keskikadulta taas pääsee näppärästi Aurajoen rannalle ja kun lähtee kohti Halisten koskea, vastaan tulee myös koirapuisto, jossa on omat osastot isoille ja pienille koirille.

KOULUTUS

Koira on tärkeä kouluttaa hyvin pienestä asti sisäsiistiksi, kohtaamaan muut koirat sekä yksinolemiseen. Muiden koirien kohtaamisen oppiminen on tärkeää esimerkiksi kerrostalossa sekä lenkkipoluilla. Sisäsiisteys tuo mukavuutta koko perheelle ja kerrostaloissa on tärkeä huomioida myös yleiset tilat. Eli yleisesti kaikissa sisätiloissa ollaan sisäsiistejä. Koiralle tulee väistämättä tilanteita joissa se joutuu jäämään yksin kotiin ja on tärkeä opettaa koira yksin olemiseen, jotta se ei esimerkiksi hauku tai hajota huonekaluja muiden ollessa poissa kotoa.

Toimistokoira Rafin terveiset muille koirille koskien koulutusta: Minua alettiin kouluttaa jo heti 3 kk ikäisenä leikin kautta. Alussa sain koulutusta vain muutaman minuutin kerrallaan koska väsyin helposti enkä jaksanut keskittyä. Mielestäni koulutus on kuitenkin hauskaa, on superkiva onnistua ja saada siitä kehuja. Rakastan sitä kun minua paijataan ja sanotaan että olen hyvä koira. Minusta tuli sisäsiisti nopeasti sillä minut vietiin usein ulos kun olin pentu ja aina sen jälkeen, kun olin saanut ruokaa. Minusta oli hauska että minut aina kannettiin sylissä ulos, jotta ehdin tehdä asiat sitten nurmikolle eikä matkalla tullut vahinkoja. Alusta asti minua myös koulutettiin siihen, että kun muita koiria tulee vastaan, niin minun piti pysyä ihmisen vieressä enkä saanut mennä moikkaamaan vastaantulevaa koiraa. Alussa se harmitti kovasti, mutta kaikkeen tottuu. Nykyisin en korvaani juuri lotkauta, vaikka ympärillä on muita koiria, elleivät ne sitten tule ihan hajuetäisyydelle. Huomasin, että minun koulutuksesta tuli ihan uusi harrastus myös isännälle ja jo yksivuotiaana pääsin kisaamaan siitä, kuka meistä nuorista koirista totteli parhaiten. Nyt ikää on jo yli 7 vuotta ja kisat on minun osaltani kisattu. Nyt päätehtäväni on tulla toimistolle joka arkipäivä ja tervehtiä rauhallisesti kaikkia toimistoon tulijoita. Osaan myös siirtyä takavasemmalle jos joku on allerginen tai pelkää koiria. Se on ihan ok enkä loukkaannu yhtään, istun vain paikallani, kunnes minulle sanotaan  ”vapaa” mikä tarkoittaa, että saan taas liikkua paikaltani.

KOIRIEN HUOMIOINTI BÖSSANISSA

Asunto Oy Turun Bössanissa on huomioitu karvaiset perheenjäsenet siten, että sisään tulessa vasemmalla puolella on koirille tarkoitettu suihku. Koiran tassut on helppo pestä heti sisään tullessa ja silloin lika ei leviä matolle tai omaan kotiin. Koiria ei saa pissattaa taloyhtiö pihanurmikoille, koska talossa on paljon koiria ja jos kaikki koirat pissaisivat nurmikolle, se tulisi laikukkaaksi. Etenkin Bågenin edessä oleva nurmialue on koirilta ehdottomasti kielletty.

Toivotamme kaikille koirakavereille mukavaa ja turvallista kesää! - Ella Kodit ja Rafi

Vastaa