Kolme sisustusvinkkiä jolla saat helposti kotiisi avaruutta, kodikkuutta ja lämpöä

Kesän päättyessä ja syksyn tullessa on kiva päivittää kodin sisustusta. Näillä kolmella vinkillä se käy helposti, edullisesti ja lopputulos on takuuvarmasti hyvä.

Sisustusvinkki nro 1

Kotiisi saat avaruutta sisustamalla peileillä. Peili voi olla sellainen joka on lattialla ja näyttää kokovartalon tai se voi olla pöydän päällä koristeena. Vapaasti seisova isokokoinen peili pienessä huoneessa voi näyttää kuin ovelta seuraavaan huoneeseen. Peili tuplaa tunnetusti valon ja tilan määrän. Parhaiten efekti toimii pienissä ja käytävämäisissä tiloissa. Jos haluat käyttää peiliä valonlähteenä, älä pihistele koossa, vaan valitse mahdollisimman suuri. Saat lisää tehoa, kun sijoitat peilin vastapäätä ovea tai ikkunaa. Oikein sijoitettu suuri peili tai peiliryhmä avartaa pientä huonetta. Vaakaan asetettu peili antaa huoneelle leveyttä, pystysuuntainen korkeutta. Pidä peilin vastapäinen seinä rauhallisena, sillä peili tuplaa kaiken siihen heijastuvan. Peili voi olla myös taulun korvike. Sijoita peili niin, että siitä heijastuu kaunis näkymä. Korumaisilla pienillä peileillä voit korostaa huoneen muotoa ja rytmittää tilaa.

Sisustusvinkki nro 2

Sisusta viherkasveilla. Kasvit luovat asuntoosi kodikkuutta ja raikkautta ja ovat supertrendikkäitä. Pienet viherkasvit ja mehikasvit ovat kuin luotuja asetelmiin. Yhdistele keskenään lajeja samaan astiaan, joilla on samat vaatimukset kastelun ja valomäärän suhteen. Leikittele ruukkujen muodoilla ja eri kasvilajeilla ja valitse helppoja kasveja jotta niiden hoitamisesta ei tule stressiä. Esimerkiksi helppo kasvi on palmu ja vaikea kasvi on vaikkapa kodinonni. Voit myös pyytää kasvin tai sen alun sukulaiseltasi tai ystävältä, jolloin kasville tulee tarina. Yrtit sopivat myös hyötykasveina sisustukseen. Basilika tai rosmariini on ihana tuoksun tuoja, kaunis katsella ja vielä erinomainen ruoan tai salaatin maustaja.

Sisustusvinkki nro 3

Iltojen pimentyessä voit luoda kotiisi tunnelmaa lyhdyillä. Voit asetella erikokoisia mutta samantyylisiä lyhtyjä esimerkiksi parvekkeelle, josta ne loistavat olohuoneeseen kaunista lämmintä valoa. Lyhty voi olla myös sisällä, se on paljon turvallisempi kuin pöydällä oleva kynttilä. Samalla lyhty toimii sisustuselementtinä kun valitset lyhdyn tyylin omaan kotiin sopivaksi. Suuret lasilyhdyt sopivat parvekkeelle tai sisätiloihin lattialle ja pienet ihanat lyhdyt kotiin pöydälle. Suomalaiseen skandinaaviseen tyyliin sopii loistavasti vähäeleiset lyhdyt, jotka tuovat lämmintä ja rauhoittavaa valoa kotiin. Lyhty voi olla moderni, perinteinen, itämainen, romanttinen tai rustiikkinen. Jokaiselle löytyy lyhty varmasti oman tyylin mukaan.

Vastaa